lørdag 1. mai 2010

Konsert: The Proclaimers - John Dee 30. april 2010

Hør The Proclaimers på Spotify her.

Gode joviale band er det beste jeg vet. Dårlige joviale band er et mareritt. The Proclaimers spiller jovial musikk og snakker jovialt, men komplett uforståelig, på bred skotsk mellom låtene.
Og de er steinbra.

De skotske tvillingene Charlie og Craig Reid ser ut akkurat som de gjorde for tyve år siden da de slo gjennom. Nerdete og brillete. Og John Dee ser akkurat ut som da stedet åpnet i oktober 1997. Kaffeautomaten er ikke byttet ut og bartenderne har fortsatt samme frisyre ("John Dee sveisen").

Dessverre spiller de ikke "King Of The Road" Men "I'm Gonna Be (500 Miles) kommer mot slutten og da blir vi alle enda gladere. Aller gladest blir jeg når siste ekstranummer viser seg å være "The Joyful Kilmarnock Blues". Det er en låt jeg aldri klarer å huske navnet på, men som er en av mine alltime handclaps-favoritter. Hurra! Jovial kveld.

Her er de obligatoriske skottene med kilt, fotballtrøyer og flagg. Og et trekløver med TV2-programledere. Han "pene" fra Gylne Tider, Øyvind Fjeldheim (hjelp, har vi samme sveis?) og en liten mørk nordlending. Smukkasen går og hilser på bandet når de står og selger/signerer cd'er etter konserten. Det ser ikke ut som de husker han.

Jovialt Lydverket intervju med The Proclaimers finner du her.

Andre tvillinger i rocken:
Kelly og Kim Deal, The Breeders.
Ben og James Johnston, Biffy Clyro.
Benji og Joel Madden, Good Charlotte.
Simone og Amedeo Pace, Blonde Redhead.
Lee og Tyler Sargent, Clap Your Hands Say Yeah.
Andy og Jez Williams, Doves.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar