onsdag 28. april 2010

Gjesteblogger: I disse Chris Isaak tider

Dagens gjesteblogger Sara Wegge skriver om Norgesaktuelle Chris Isaak:

Krysningen mellom James Dean og Elvis i levende live

Om du så bare var halvveis våken siste del at 80-tallet og langt inn på 90-tallet, skal det godt gjøres at ikke en eneste blå tone fra californieren Chris Isaak streifet øret ditt.

Aldri hørt om mannen? Neivel, men på et eller annet tidspunkt har du sveipet innom filmer som ”Blue Velvet”, ”Wild At Heart”, ”Twin Peaks: Fire Falk With Me”, ”Eyes Wide Shut”, ”True Romance” eller tv-serier som ”Friends”. Chris Isaak har nemlig også, i tillegg til å bidra med låter i en rekke kjente filmer, medvirket som skuespiller (i større eller mindre grad) i en rekke som er like lang.

På et eller annet tidspunkt kan jeg altså garantere at du har sett eller hørt fra denne mannen. ”For en ku denne dama er, selvsagt har jeg hørt om Chris Isaak” tenker du sikkert nå. Og, jada, selvsagt har du det. Samme tidsperiode var nemlig også supermodellenes storhetstid. Dette var for øvrig en periode da modellene faktisk så sunne og friske ut i motsetning til senere tiders crack-ideal.

Danske (og kjernesunne) Helena Christensen stikker på stranda med Chris Isaak i 1991 og begges karrierer skyter fart på rekordtid. Hitlåten ”Wicked Game” kom ut allerede i 1989 på albumet ”Heart Shaped World”. En instrumental versjon av låten ender opp i David Lynch filmen ”Wild At Heart” i 1990 og radiostasjonene går amok.

I en periode rullet Helena Christensen og Chris Isaak så mye rundt i sanden på tv-skjermen at jeg lurer på om makeup industrien må ha hentet ideen til konseptet ”scrubbing” fra nettopp denne musikkvideoen. Hele historien om Helena, Chris og låten ”Wicked Game” får du i det flotte programmet ”Hitlåtens historie” på NRK1 den 31. mai.

Personlig åpner jeg armene og ønsker Chris ukritisk tilbake i 2010 mens jeg gleder meg til konserten hans på Rockefeller 2. juni. Isaak ble for øvrig kåret til en av verdens mest sexy artister av musikkvideo kanalen VH1.

Funfacts: Chris Isaak hadde en rolle i filmen ”The Silence of the Lambs” fra 1991. Han har også hatt sitt eget tv-show, ”The Chris Isaak Show”, hvor han spilte seg selv.

Født etter 1990? Sjekk ut overnevnte filmer eller lytt til Chris Isaak på Spotify her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar